Uddevalla Energi söker projektledare med positiv energi till el- & stadsnät

Publiceringsdatum: 2021-11-15

Vi är ett framåt energibolag som ständigt strävar efter att utvecklas och vi är en inkluderande arbetsplats. Vi söker nu en projektledare som vill vara med oss på en spännande resa och jobba för en hållbar framtid i Uddevalla.

Affärsområde elnät distribuerar 400 GWh el till 26 600 kunder inom Uddevalla kommun. Nätet omfattar ledningar och transformering från 40 kV via 10 kV till 400 V. Kraven på elnätet ökar i takt med att samhället blir mer beroende av en tillförlitlig elförsörjning och vårt mål är att varje investerad krona ska skapa kundnytta och en rimlig elnätstaxa för våra kunder. Vi går nu en spännande framtid till mötes då vi satsar stort på att uppgradera såväl mätsystem som lokalnät och regionnätsstationer. I verksamheten ingår även drift och underhåll av fem mindre vattenkraftstationer.

Inom affärsområdet elnät finns drift- och underhållsavdelningen och entreprenadavdelningen. Entreprenadavdelningen jobbar främst på uppdrag av drift- och underhållsavdelningen men utför också tjänster åt övriga koncernen, Uddevalla kommun, Västvatten och Uddevalla Hamnterminal mm. Huvudsakligen jobbar entreprenadavdelningen med service, underhåll och projekt inom:

 • Elnät 10/0,4kV
 • Mätanläggningar
 • Gatubelysning och trafikljus
 • Fibernät

Dina främsta arbetsuppgifter

 • Planering, ledning och uppföljning av projekt
 • Ansvar och uppföljning av ekonomi, kvalitet, miljö och arbetsmiljö
 • Inköp och samordning av material och entreprenörer
 • Samordning och ledning av personal och underentreprenörer
 • Leda och delta i byggmöten
 • Kontakt med myndigheter, kunder och markägare

Som person är du lösningsorienterad, målinriktad, självgående och bra på att planera. För dig är det en självklarhet att ta ansvar och komma till jobbet med engagemang och framåtanda. Du har en stark förmåga att bygga goda relationer till både kollegor, kunder och entreprenörer. Du har lätt för att kommunicera. Arbetet innebär många externa kontakter med kunder, markägare, leverantörer, entreprenörer och myndigheter vilket betyder att du har god social förmåga. Du trivs i en värderingsstyrd verksamhet där professionell, engagerad, resurssmart och inkluderande är ledord i vardagen.

Hos oss erbjuds du ett brett ansvar i ett engagerat energibolag som drivs av viljan att vara i framkant. Vi erbjuder dig en spännande framtid i ett bolag som satsar på miljön och sätter kunderna i främsta rummet. En arbetsplats och ett företag som är mycket omtyckt av både medarbetare och kunder vilket syns inte minst i våra regelbundna kund- och medarbetarundersökningar.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning, helst inom energiområdet eller
 • motsvarande yrkeserfarenhet
 • Yrkeserfarenhet från energibranschen eller annan relevant erfarenhet
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Körkort för personbil

Meriterande

 • Fullständig auktorisation, A (tidigare Allmän behörighet, AB)
 • Kunskap och erfarenhet inom elnät- och fiberbranschen,
 • gärna från entreprenadsidan
 • Kunskap och erfarenhet av att leda investeringsprojekt
 • Kunskaper inom entreprenadjuridik och EBR

Information om företaget finner du på vår hemsida www.uddevallaenergi.se. Har du några frågor kontakta rekryterande chef elnät, Kristina Olofsson 0522-58 08 31. Facklig representant Vision, Magdalena Beyrouti 0522-58 08 40.

Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan senast 7/12. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång. Tillträde sker efter överenskommelse. Vid frågor om ansökningsprocessen kontakta HR-specialist SaraMarie Lundberg, 0522-58 07 28.

Vi är det lokala energibolaget i Uddevalla. Vi är helägt av Uddevalla kommun och ser till att alla i Uddevalla har el, värme, pellets, fiber – och vi erbjuder dessutom tjänster för avfall och renhållning. Redan år 1857 byggdes ett gasverk tillsammans med ullspinneriet Kampenhof, som blev grunden för Uddevalla Energi. Uddevalla Energi omsätter cirka 600 miljoner kronor och har 160 anställda.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnUddevalla Energi AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5560366170
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeProjektledare, bygg och anläggning
YrkesområdeBygg och anläggning

Ansökan

Uddevalla Energi AB söker en person till denna tjänst som projektledare, bygg och anläggning med placerings i Uddevalla. Om det låter intressant att arbeta som projektledare, bygg och anläggning hos Uddevalla Energi AB skickar du in din ansökan senast 2021-12-07.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Projektledare Fibernät till Varberg Energi

AB Effektiv Varberg/Falkenberg söker en person till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Varberg.

2022-01-21

Mer info

Projektledare El till Varberg Energi

AB Effektiv Varberg/Falkenberg söker en person till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Varberg.

2022-01-21

Mer info

Projektledare inom Tillstånd & MKB söker till växande bolag

2Complete AB söker en person till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Stockholm.

2022-01-04

Mer info