Erfaren projektledare inom IoT och digitalisering i städerna

Publiceringsdatum: 2022-06-30

Vi söker dig som har en stor passion för att hjälpa Sveriges kommuner att ta nästa steg i sin digitaliseringsresa.

Det handlar bland annat om att säkerställa och tillgängliggöra olika typer av data för att möjliggöra datadriven innovation till nytta för invånare, kommunerna själva samt deras leverantörer. Det pågår en snabb utveckling inom området, och vi behöver omedelbar förstärkning!

Vi söker nu en erfaren projektledare inom datadriven innovation, internet of things och digitalisering till vårt team i Kista.

Om rollen

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bidra till komplexa forsknings- och utvecklingsprojekt inriktade primärt mot kommuner som i olika omfattning har påbörjat sin digitaliseringsresa. Du kommer ibland att inneha projektledarrollen och ansvara för projektets utveckling och framdrift, och ibland kommer du ha en annan roll i projektteamet.

Projekten har fokus på datadriven innovation vilket kräver viss teknisk överblick och du kommer att leda konstellationer med olika typer av organisationer där det dessutom finns inslag av affärsmodeller, organisation och användarinteraktion – en kombination som du bemästrar. En mycket viktig aspekt är att digitaliseringen bidrar till hållbar utveckling. Här har du en roll och erfarenhet i att konkret skapa förutsättningarna.

Vi ser dig som en viktig pusselbit i vårt team som tillsammans utvecklar området ”uppkopplat samhälle” där du upptäcker nya möjligheter och initierar nya projekt och samverkanskonstellationer på egen hand eller tillsammans med teamet. Det innebär att du får nätverka och skapa nya konsortier kring projektidéer, skriva ansökningar, projekt- och processleda samverkansinitiativ, och att du dokumenterar och marknadsför teamets arbete i rapporter, sociala medier och på konferenser. Du kommer dessutom att vara en del i det just uppstartade programmet ”Smart City Lab” som drivs av RISE med stöd från SIP IoT Sverige och som är en fortsättning av projektet http://www.cityasaplatform.se.

Tjänsten är placerad i Kista och anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Provanställning kan tillämpas.

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för att göra skillnad. Du har en masterexamen eller motsvarande, alternativt är du disputerad forskare. Det är en fördel om du har gedigen erfarenhet av att arbete inom eller tillsammans med kommun och offentlig sektor. Du har grundläggande tekniska kunskaper inom IoT, datadelning och dataplattformar. Du har även en dokumenterad vana av att arbeta som projekt/processledare i tvärdisciplinära team och konstellationer i gränssnittet mellan forskning, offentlig sektor och näringsliv. Du är van att skriva projektansökningar till offentliga finansiärer som t.ex. Vinnova eller EU:s ramverksprogram och behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. En fördel är om du har erfarenhet inom miljö- och klimatrelaterade data och kommunernas hållbara utveckling.

Du trivs med ett omväxlande och analytiskt arbete i en tvärdisciplinär miljö. Du behöver ha en god förmåga att sätta dig in i nya frågeställningar, du är målinriktad och har ett strukturerat arbetssätt. Du har en stark initiativförmåga och självständighet men drivs samtidigt av samarbete med dina kollegor och andra partners. För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du tycker om att utveckla och skapa relationer, både med samarbetspartners och internt på RISE. Det innebär att du har en social förmåga och ett intresse för andra människor. Vi ska ha kul tillsammans på jobbet!

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och utvecklande jobb med trevliga och kompetenta kollegor på RISE där du i hög grad kan vara med och forma dina egna arbetsuppgifter och teamets utveckling.

Välkommen med din ansökan!

För vidare information om tjänsten kontakta Therese Balksjö; 070-348 00 05 eller Claus Popp Larsen; 070-688 19 42. Urval och intervjuer sker löpande men senast den 31 augusti, 2022 önskar vi din ansökan.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnRISE Research Institutes of Sweden AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5564646874
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeProjektledare, IT
YrkesområdeData/IT

Ansökan

RISE Research Institutes of Sweden AB söker två personer till denna tjänst som projektledare, it med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som projektledare, it hos RISE Research Institutes of Sweden AB skickar du in din ansökan senast 2022-08-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Bygg- och Projektledare inom Mark och Anläggning till AFRY i Jönköping

AFRY AB söker en person till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Jönköping.

2022-07-15

Mer info

Projektledare inom återvinning/energi

Mared Group Services AB söker en person till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Jönköping.

2022-05-12

Mer info

Projektledare teknikutveckling som brinner för fastighets-IT och IoT

Vasakronan AB (Publ) söker en person till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Stockholm.

2022-07-06

Mer info