Projektledare

Publiceringsdatum: 2021-10-06

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Sektor service ansvarar för måltidsverksamhet, lokalvård och fastighetsskötsel, skötsel av gator, parker och skog, anläggningsarbeten, ledningsnätsarbeten, reparations- och verkstadsarbeten för kommunens maskiner och fordon och drift Skövde flygplats och vissa andra externt efterfrågade tjänster. Vidare ansvarar sektorn för att försörja kommunens verksamheter med lokaler och förvalta de fastigheter där kommunal verksamhet bedrivs för att vara beställarfunktion vid uppdragsgivna entreprenader och för att utveckla och förvalta de taxefinansierade verksamheterna VA (vatten och avlopp) samt eget ägt fibernät.

Tjänsten som projektledare är på enhet fastighetsprojekt inom fastighetsavdelningen på Sektor service och är placerad i Skövde kommuns stadshus.

Enheten har 4 medarbetare varav en projektchef och ansvarar för kommunens fastighetsprojekt.

ARBETSUPPGIFTER

Som projektledare jobbar du med om- och tillbyggnader samt nybyggnadsprojekt från start till mål. Det innebär att du är med från upphandling av konsulter och entreprenörer till besiktning och överlämnade till förvaltning.

För detta uppdrag med många och komplexa arbetsuppgifter krävs både branschkunskap, noggrannhet och helhetsgrepp.

Du driver dina egna projekt utifrån överlämnad projektspecifikationen under alla skeden och har ansvar för så väl genomförande som projektekonomi och resultat. Det innebär också ansvar för dina projekt under del av garantitiden.

Arbetet kommer att ske ute på byggarbetsplatser och i Skövde kommuns Stadshus tillsammans med andra projektledare som ingår i fastighetsavdelningens projektledningsgrupp.

Du har tillgång till avdelningens teknikspecialister inom VVS-, energi samt el & säkerhet i dina projekt.

Verksamheten övergår till att hantera all dokumentation digitalt från projekt till förvaltningsskedet, vi ser därför att du som söker är väl förtrolig med att jobba digitalt.

I fastighetsavdelningens projektledningsgrupp har du tillgång till en rad stöddokument för att underlätta- och fokusera på de huvudsakliga arbetsuppgifterna.

Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla projektledargruppens rutiner och stöddokument för att förbättra och underlätta vårt arbete. Du kommer att vara en viktig del i gruppens och din egen utveckling.

KVALIFIKATIONER

Högskole- eller civilingenjör med inriktning bygg eller erfarenhet som bedöms likvärdigt.

Du har minst 3 års erfarenhet från byggbranschen antingen som projektledare, entreprenör eller konsult.

Mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift.

Det är meriterande om du har kunskaper om entreprenadjuridik, PBL, Incit-Xpand, arbetsmiljö BAS-P samt BAS-U.

Även meriterande om du har kunskaper inom CAD, modellhantering och framförallt 3D/BIM.

ÖVRIGT

Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnSkövde kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120001710
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeProjektledare, bygg och anläggning
YrkesområdeBygg och anläggning

Ansökan

Skövde kommun söker en person till denna tjänst som projektledare, bygg och anläggning med placerings i Skövde. Om det låter intressant att arbeta som projektledare, bygg och anläggning hos Skövde kommun skickar du in din ansökan senast 2021-10-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Engagerad Projektledare till Sustend i Göteborg

Isaksson Rekrytering & Bemanning AB söker fyra personer till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Göteborg.

2021-10-29

Mer info

IT-Projektledare

Scandinavian Internet Group AB söker en person till tjänsten som projektledare, it i Stockholm.

2021-10-25

Mer info

Stockholm: Digital projektledare

Jobbakuten Väst AB söker en person till tjänsten som projektledare, reklam i Stockholm.

2021-10-07

Mer info