Projektledare inom järnvägsprojekt

Publiceringsdatum: 2023-03-06

Som Projektledare inom järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du jobba i samhällets framkant och vara en del av utvecklingen av dess nya infrastruktur? Trivs du med både problemlösning och ett nära samarbete med människor? Välkommen med din ansökan till oss på Trafikverket och verksamhetsområdet Investering - hos oss får du en unik möjlighet med stort eget ansvar att kunna jobba med såväl små som stora investeringsprojekt.

Projektledare inom järnvägsprojekt

Arbetsuppgifter

Som projektledare inom järnväg kommer du driva ett antal projekt med helhetsansvar från planering till överlämnande.

Du är med från uppstart av projekten, lägger upp strategi för upphandling och driver dem hela vägen tills projekten har tagits i bruk. I rollen har du ansvar för helheten när det gäller att planera, styra och följa upp projekten. Du bevakar tids-, kostnads- och kvalitetsaspekter och säkerställer att projekten fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Kontakten med allmänheten, kommuner och andra myndigheter är viktig där du har en central roll.

Våra projekt är oftast lokaliserade i Småland och paketerade med flera olika åtgärder. Exempel på projekt är tillgänglighetsanpassning av stationer, ombyggnad av bangårdar, kontaktledningsupprustning och elektrifiering.

Vår enhet består av ett antal kompetenta och engagerade medarbetare som byter erfarenheter och hanterar utmaningar tillsammans. Enheten präglas av samarbete, ansvar och engagemang.

Din utveckling:

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade projektledarkompetensen hos oss är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester är planerade att skickas ut via mail under vecka: 14

Vi planerar att hålla intervjuer via Skype vecka: 16

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Kvalifikationer

Vem är du?

Ditt ledarskap präglas av att du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv och strukturerad i dina åtaganden och har en god problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik eller samhällsbyggnad alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • några års aktuell arbetslivserfarenhet kopplat till gatu-, väg- eller järnvägsprojekt och som vill utvecklas vidare till eller inom projektledning.
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • körkort för manuellt växlad personbil

Det är meriterande om du har:

  • arbetslivserfarenhet specifikt kopplat till järnvägsprojekt
  • arbetslivserfarenhet från en ledande roll som projektledare, uppdragsledare, platschef eller liknande
  • kontraktsvana samt kunskap inom entreprenad- och konsultjuridik
  • erfarenhet av kalkyl- och budgetarbete, tidsplanering och riskhantering
  • dokumenterat goda kunskaper i arbetsmiljöfrågor, BAM, BAS-P/U
  • god förhandlingsvana

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-NA1

#LI-HYBRID

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnTrafikverket
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021006297
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeProjektledare, bygg och anläggning
YrkesområdeBygg och anläggning

Ansökan

Trafikverket söker en person till denna tjänst som projektledare, bygg och anläggning med placerings i Jönköping. Om det låter intressant att arbeta som projektledare, bygg och anläggning hos Trafikverket skickar du in din ansökan senast 2023-04-04.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Projektledare inom ERP till Dynamics-teamet på Columbus!

Columbus Sweden AB söker en person till tjänsten som projektledare, it i Stockholm.

2023-04-14

Mer info

Projektledare inom offentlig sektor till Nexer, Göteborg

Nexer AB söker två personer till tjänsten som projektledare, it i Göteborg.

2023-03-22

Mer info

Projektledare inom Digital Transformation och migrering till Accountor

Accountor Ekonomi & Rådgivning AB söker en person till tjänsten som projektledare, it i Stockholm.

2023-05-02

Mer info