Byggprojektledare till Framtidsbygget Gävle

Publiceringsdatum: 2021-10-25

Sjukhusen i Hudiksvall och Gävle ska moderniseras för att ge bästa möjliga hälso- och sjukvård även i framtiden. Det innebär en rad ny- och ombyggnationer med start i Hudiksvall 2020. Samlingsnamnet för hela byggprogrammet är Framtidsbygget. I syfte att skapa förutsättningar för fortsatt god framdrift har ett programkontor inrättats med egen programledningskompetens.

Byggprojekten leds av byggprojektchef i Framtidsbygget som ansvarar för projektportfölj vid aktuellt sjukhusområde. Projektportföljen består idag av åtta byggprojekt där byggstart för det första projektet genomfördes sommaren 2020 och projektportföljen planeras att utföras under de kommande tio åren.

Planeringen går framåt och till programkontoret söker vi nu en byggprojektledare som ska leda ny- och ombyggnadsprojekten vid Gävle- och Hudiksvalls sjukhus.

ARBETSUPPGIFTER

Som byggprojektledare/byggledare i Framtidsbygget leder du ett eller flera projekt i alla byggprocessens skeden fram till förvaltningsskedet där resultat överlämnas till driftförvaltning. Du leder, fördelar och följer upp arbetet inom ramarna inom beslutad ram med avseende på kvalitet, tid och ekonomi inom projekt. Du leder och följer upp konsulter och entreprenörer samt interna arbetsgrupper samt att du har bred kontakt med olika intressenter inom varierande verksamhetsområden. Du säkerställer att samverkan sker med hyresgäst/verksamhet samt planerar resurser för arbetet. Vidare säkerställer du att myndighetskrav, styrande dokument och riktlinjer efterlevs och följs upp. Du rapporterar till byggprojektchef.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har förmågan att arbeta strukturerat där du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, samt sätter upp och håller tidsramar. Som byggprojektledare/byggledare ser vi att du tar stort ansvar för ditt uppdrag och dina arbetsuppgifter där du är drivande i olika arbetsprocesser. Vidare ställer uppdraget krav på samarbetsförmåga, tydlighet och kommunikativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I rollen som byggprojektledare/byggledare hos oss ska du

  • ha eftergymnasial utbildning (meriterande om det är en utbildning med teknisk inriktning)
  • ha erfarenhet från beställar- eller utförandeledet
  • minst 5 års erfarenhet av byggprocess och projekt.

Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet från större byggprojekt, sjukhusprojekt, upphandlingar (LOU) samt förhandlingar. Även kunskaper inom fastighetsekonomi, entreprenadjuridik och byggrelaterade regelverk är meriterande.

Körkort erfordras.

ÖVRIGT

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 7 600 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:

Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnREGION GÄVLEBORG
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2321000198
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeProjektledare, bygg och anläggning
YrkesområdeBygg och anläggning

Ansökan

REGION GÄVLEBORG söker en person till denna tjänst som projektledare, bygg och anläggning med placerings i Gävle. Om det låter intressant att arbeta som projektledare, bygg och anläggning hos REGION GÄVLEBORG skickar du in din ansökan senast 2021-11-15.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Byggprojektledare till Algeco Göteborg

Valegro AB söker en person till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Tidaholm.

2021-11-18

Mer info

Software Project Manager till Swisslog

Nexer Recruit AB söker en person till tjänsten som projektledare, it i Partille.

2021-11-04

Mer info

Byggprojektledare till Uddevallahem

Uddevallahem, Bostadsstiftelsen söker en person till tjänsten som projektledare, bygg och anläggning i Uddevalla.

2021-11-24

Mer info